Παρουσίαση δράσεων και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας από το νέο ΔΣ του Επιμελητηρίου Νέων Ελλάδας – JCI Hellas

Αθήνα – Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του ελληνικού παραρτήματος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων – JCI (Junior Chamber International) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας και η παρουσίαση των προγραμματισμένων δράσεων για το 2015, στα οποία θα περιλαμβάνονται μια σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων μεταξύ των οποίων ενημερώσεις κατά των γκρίκλις (greeklish) και για τις επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών στους νέους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Δεληολάνης» την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, παρουσία παλαιών μελών και πλήθους καλεσμένων ενώ ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση του πρώτου Προέδρου Λεωνίδα Παπακωνσταντινίδη, ο οποίος ήταν και αυτός που έχει λάβει τις περισσότερες διακρίσεις από το Διεθνές Επιμελητήριο Νέων – JCI καθώς και της Πηνελόπης Παπακωνσταντοπούλου και του Κωνσταντίνου Βάρσου για την σημαντική τους συνεισφορά στην 30ετή πορεία του οργανισμού.

Την παρουσίαση του ιστορικού του Επιμελητηρίου, των μελλοντικών δράσεων και την παρουσίαση της ιστοσελίδας καθώς και της σελίδας του στο Facebook, έκανε η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νέων Σοφία Μιχαλοπούλου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλίες επιστημόνων και ανθρώπων της αγοράς για σύγχρονα θέματα όπως προσωπική ανάπτυξη, η διεθνής θέση της σύγχρονης Ελλάδας και ο ανεξερεύνητος ρόλος των μαθηματικών μέσω των λεξαρίθμων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Το Διεθνές Επιμελητήριο Νέων – JCI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με συμμετοχή νέων ηλικίας από 18 έως 40 ετών, με παρουσία σε 80 χώρες παγκοσμίως ενώ φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας. Στόχος του η ενθάρρυνση των νέων ανθρώπων να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις οι οποίες ενθαρρύνουν την κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη και τη διεθνή συνεργασία μεταξύ των μελών του σε ένα πλαίσιο καλής θέλησης και αμοιβαιότητας.