Συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων μεταξύ 3-6 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Νέων Ελλάδας – JCI Hellas στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων μεταξύ 3-6 Ιουνίου.
Την χώρα μας εκπροσώπησαν επάξια η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νέων Σοφία Μιχαλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Δούσκας και ο senator(παλαιό μέλος) Κώστας Βάρσος.
Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 40 χώρες οι οποίοι παρέστησαν τόσο στην τελετή έναρξης και στην Γενική Συνέλευση όσο και στα εκπαιδευτικά σεμινάρια και στον εορτασμό των 100 χρόνων του οργανισμού κατά την τελετή λήξης.
Η ελληνική αποστολή πέτυχε σημαντικά βήματα, όπως την αναφορά του Επιμελητηρίου των Σκοπίων ως JCI FYROM και όχι ως JCI Macedonia όπως γινόταν έως τώρα. Την προβολή του ονόματος Hellas αντί του Greece, κάτι που οι περισσότεροι αγνοούσαν ότι σημαίνει Ελλάδα. Επίσης οι Έλληνες κατάφεραν να αφαιρέσουν από αρκετούς ένα σήμα που φορούσαν στο πέτο, το οποίο έδειχνε την Αγιά Σοφιά με μάτια και μουστάκι… εξηγώντας τους ότι πρόκειται για παγκόσμιο ιερό σύμβολο όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και όλων των ορθοδόξων και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το χλευάζει!
Την Κυριακή 7/6, ημέρα εκλογών στην Τουρκία, η ελληνική αποστολή παρακολούθησε την λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας με έτος κτίσης το 1880, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε την Αγία Σοφία, η οποία λειτουργεί ως μουσείο από το 1935. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους εκεί, σε κλίμα συγκίνησης, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο κρατώντας την Ελληνική Σημαία και τον Ακάθιστο Ύμνο κρατώντας την Βυζαντινή σημαία, στην μνήμη των θυμάτων από την Άλωση της Πόλης στις 29 Μαϊου του 1453!
Στα πλαίσια του συνεδρίου υπήρξε και εκθεσιακό περίπτερο, όπου προβλήθηκε τουριστικά η χώρα μας μοιράζοντας φυλλάδια του ΕΟΤ και ενημερώνονταν οι επισκέπτες για τα αξιοθέατα της πατρίδας μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σταφίδες και ούζο των εταιρειών Π.Ε.Σ και Cavino αντίστοιχα από την Αιγιάλεια Αχαϊας.