Συμμετοχή του JCI Hellas στο Πανευρωπαικό Συνέδριο του JCI

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο (European Conference – E.C.) του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων (Junior Chamber International – JCI), που πραγματοποιήθηκε στο Tampere της Φινλανδίας στις 15 – 18 Ιουνίου 2016.

Την χώρα μας εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νέων Ελλάδας – JCI Hellas, Σοφία Μιχαλοπούλου. Στο συνέδριο συμμετείχαν συνολικά περίπου 2.000 άτομα από 40 χώρες ηλικίας 18-40 ετών.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την τελετή έναρξης, όπου οι Πρόεδροι κάθε χώρας εμφανίζονταν αλφαβητικά στην σκηνή με τις σημαίες των κρατών τους και καθημερινά γίνονταν σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες και παρουσιάσεις σχετιζόμενα με τα προγράμματα που υλοποιεί η κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και με τους γενικότερους στόχους του Διεθνούς Οργανισμού, που αγγίζουν θέματα όπως η ειρήνη, η υγεία, η αλληλεγγύη, η πείνα, η φτώχεια, το μεταναστευτικό, η ισότητα, η δικαιοσύνη, το περιβάλλον και άλλα. Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο Γενικές Συνελεύσεις των Προέδρων, όπου συζητήθηκαν κυρίως οργανωτικά θέματα αλλά και μελλοντικές δράσεις. Η Δήμαρχος της πόλης του Τάμπερε παρέθεσε δεξίωση για τους Προέδρους και τα Επίτιμα Μέλη (Senators) του Οργανισμού στο εντυπωσιακό παλαιό Δημαρχείο της πόλης. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μια φαντασμαγορική τελετή λήξης στις 18/6, όπου συμμετείχαν και οι 2.000 σύνεδροι, με πλούσιο μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες διεθνείς συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους σε διάφορες χώρες, με κυριότερη το Παγκόσμιο Συνέδριο που θα γίνει στο Κεμπέκ (Quebec) του Καναδά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα μας μεταξύ των υπολοίπων προγραμμάτων που υλοποιεί εντός της Ελλάδας, (ενδεικτικά αναφέρουμε τις εκστρατείες ενημέρωσης κατά των greeklish και για τις επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών), συνδιοργάνωσε με το Επιμελητήριο Νέων της Καταλονίας της Ισπανίας – JCI Catalonia και συγκεκριμένα με το παράρτημα JCI Reus το πρόγραμμα “From Reus to Hellas” (Από το Ρέους στην Ελλάδα), το οποίο έλαβε χώρα στην Λέσβο από 26/4 έως 10/5 και αφορούσε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και το οποίο θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο στον Καναδά στα τέλη Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα θα είναι υποψήφιο να διεκδικήσει ένα βραβείο και ταυτόχρονα θα δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να αφυπνιστεί στο τεράστιο αυτό ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους Έλληνες αλλά όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο! Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της διεθνούς καμπάνιας του Οργανισμού του JCI, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες δράσεις σε όλο τον κόσμο και ονομάζεται “Peace is Possible” γιατί πιστεύουμε ότι η Ειρήνη είναι πράγματι εφικτή!!

Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης το μέλος Αλέξανδρος Βεϊζης και το Επίτιμο μέλος Νένα Σακελλαροπούλου από τα ιδρυτικά μέλη του JCI Hellas του 1975. Επίσης στην Ακαδημία, που προηγήθηκε του Συνεδρίου, συμμετείχε το νέο μέλος του Οργανισμού Θεοδώρα Ψευτογιάννη.

Κατά τις Γενικές Συνελεύσεις έγινε προβολή του Δήμου Πειραιά και του Δήμου Ζακύνθου με την στήριξη του JCI Zakynthos, που αποτελεί νέο παράρτημα (LOM) του JCI Hellas, με τουριστικό υλικό που μοιράστηκε στους συνέδρους.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό