Παγκόσμιο Συνέδριο στο Κεμπέκ του Καναδά

Την χώρα μας εκπροσώπησε στο Παγκόσμιο Συνέδριο – World Congress του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων – Junior Chamber International που πραγματοποιήθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά, η Σοφία Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων Ελλάδας – JCI Hellas. Στο συνέδριο συμμετείχαν 3.000 νέοι από όλο τον κόσμο από 100 χώρες και έλαβε χώρα από τις 30/10 έως τις 4/11/2016.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ποικίλα σεμινάρια και εκπαιδευτικά εργαστήρια των μελών του Οργανισμού ενώ οι Πρόεδροι  συμμετείχαν στις τρεις Γενικές Συνελεύσεις και σε πληθώρα εκδηλώσεων ανταλλαγής πληροφοριών και προβολής των διαφόρων χωρών και λειτούργησαν παράλληλα δύο εκθέσεις. Εντυπωσιακές ήταν τόσο η τελετή έναρξης όσο και η τελετή λήξης του συνεδρίου. Στην τελετή έναρξης – opening ceremony, η κυρία Μιχαλοπούλου εμφανίστηκε μπροστά σε όλους τους συνέδρους κρατώντας περήφανα την Ελληνική σημαία! Σχετικό βίντεο υπάρχει στην σελίδα του JCI hellas στο facebook.

Ιδιαίτερη στιγμή του συνεδρίου υπήρξε η πρωτοβουλία της κ. Σοφίας Μιχαλοπούλου να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας – Memorandum of understanding  με τον οργανισμό που υλοποιεί την παγκόσμια καμπάνια Let’s do it, με έδρα την Εσθονία και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για έναν καθαρότερο κόσμο. Το JCI Hellas ήταν το πρώτο μεταξύ 120 χωρών που πρότεινε και υπέγραψε το σύμφωνο συνεργασίας και φαίνεται ήδη πως και άλλα Επιμελητήρια Νέων θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Σχετικό υλικό με βίντεο και φωτογραφίες υπάρχει στην σελ. του JCI Hellas.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, εξελέγη νέα Παγκόσμια Πρόεδρος του JCI η Αμερικανίδα Dawn Hetzel, την οποία η Πρόεδρος του JCI Hellas προσκάλεσε να επισκεφτεί την χώρα μας κατά το 2017. Ενώ σε συνάντηση που είχε η κ. Μιχαλοπούλου με τον Γεν.Γραμματέα του JCI Arrey Obenson, την διαβεβαίωσε ότι θα στείλει στους Προέδρους του Επιμελητηρίου – JCI σε όλο τον κόσμο το βίντεο με τα Δελφικά Παραγγέλματα, το οποίο δημιούργησε με συνεργάτες της, μεταφράζοντας τα σημαντικότερα εξ αυτών στα Αγγλικά, προκειμένου να μεταδοθεί στους νέους του κόσμου η Ελληνική κοσμοθέαση και αντίληψη ώστε μέσω αυτών να συμβάλλουμε ως Έλληνες στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Χρήσιμη ήταν και η γνωριμία με την Πρόεδρο του Οργανισμού Kiwanis International, που εδώ και 100 χρόνια στηρίζουν παιδιά και η οποία προσφέρθηκε να στηρίξει την εκστρατεία ενημέρωσής του JCI Hellas για τις «επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών». Τα φυλλάδια της συγκεκριμένης καμπάνιας μοιράστηκαν και επεξηγήθηκαν τόσο στο συνέδριο όσο και τις προηγούμενες μέρες στην Νέα Υόρκη, όπου η κ. Μιχαλοπούλου παρευρέθηκε σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Ελληνικό σχολείο της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάτταν.

Κατά την παραμονή της εκεί είχε την τιμή να γνωρίσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τον Γεν. Πρόξενο κ. Κωνσταντίνο Κούτρα, να δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Greek News και το απόγευμα της ίδιας μέρας να κάνει σύντομη ομιλία στον Ηπειρωτικό σύλλογο «Αναγέννηση» της Νέας Υόρκης στην Αστόρια. Ενώ κατά την επιστροφή της στην Νέα Υόρκη μετά το συνέδριο στο Κεμπέκ, παρευρέθηκε στην βράβευση του Ευεργέτη Μερκούριου Αγγελιάδη με καταγωγή από την Σύμη με το βραβείο «Φιλιππίδης» και παρουσία πολλών επιφανών Ελλήνων της Ομογένειας.