Επίσκεψη του Προέδρου Ismail Haznedar του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων – Junior Chamber International (JCI) στην Αθήνα 4-6 Δεκεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου Ismail Haznedar του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων – Junior Chamber International (JCI) στην Αθήνα κατά τις 4-6 Δεκεμβρίου 2015.

Αναλυτικά, την Παρασκευή επισκέφθηκε τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου, τον Πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και τον Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με την οποία υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας με την Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Νέων Ελλάδας – JCI Hellas. Στα πλαίσια των συναντήσεων συζητήθηκαν τόσο το έργο του JCI σε διεθνές επίπεδο, το οποίο συμπλήρωσε φέτος 100 χρόνια λειτουργίας και έχει την έδρα του στο St. Louis της Αμερικής, όσο και το έργο του Επιμελητηρίου Νέων στην Ελλάδα καθώς και τα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ των οργανισμών αυτών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας το Επιμελητήριο Νέων σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών διοργάνωσε εσπερίδα στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού η οποία εορτάζεται στις 5/12, με θέμα: «Κτίζοντας μια νέα Ελλάδα, μια Αλληλέγγυα Ευρώπη και έναν καλύτερο κόσμο μέσω της Ευεργεσίας, του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης». Κατά την εκδήλωση έγινε ανακήρυξη και ανάδειξη του Junior Chamber International (JCI) ως «Πρεσβευτή Εθελοντισμού» για τα 100 χρόνια λειτουργίας του για την συμβολή, ανάδειξη και έμπρακτη εξακτίνωση των πανανθρώπινων αξιών του Εθελοντισμού, της Προσφοράς, της Ευεργεσίας και της Φιλανθρωπίας σε όλο τον κόσμο.

Το Σάββατο ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία, συνοδεία της Προέδρου Σοφίας Μιχαλοπούλου και του Αντιπροέδρου Παύλου Κέσλεϋ, να επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης και της Πνύκας, όπου του έγινε εκτενή αναφορά σε ιστορικά γεγονότα αλλά και στον ρόλο της Πνύκας, ο οποίος σχετίζεται με την λειτουργία του Οργανισμού του JCI, κάτι που ενθουσίασε τον Πρόεδρο. To βράδυ παρατέθηκε δείπνο με τα παλαιότερα μέλη του JCI Hellas, τους ονομαζόμενους Senators, καθώς ο οργανισμός λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1975 και επίσημα από το 1983.

Την Κυριακή έγινε η επίσημη εκδήλωση του JCI Hellas, όπου έγινε απολογισμός  έργου για το 2015 από την Πρόεδρου του Οργανισμού τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Νέων σε Διεθνείς Οργανώσεις στην Σερβία τον Φεβρουάριο και στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούνιο. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος παρουσίασε την 100χρονη πορεία του JCI και το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια συνεισφέροντας ποικιλοτρόπως στις ανάγκες των κοινωνιών παγκοσμίως μέσα από την εθελοντική προσφορά των νέων κυρίως ανθρώπων.

Το επιστέγασμα όλων σχεδόν των συζητήσεων, ήταν η επιστροφή με ουσιαστικές πράξεις στις πανανθρώπινες αξίες, της Αλληλεγγύης, της Προσφοράς, της Ανιδιοτέλειας, της Δικαιοσύνης, του Σεβασμού, της Ευγένειας, της Προστασίας, της Ελευθερίας και της Αγάπης.